CarinenStefanBom.reismee.nl

Dag 8: Bezoekje aan Riva del Garda.

Voor vandaag staat een bezoek gepland aan Riva del Garda. Gisteren waren we al aardig in de buurt, maar vandaag ‘serieus’ deze badplaats aangedaan. Het ritje er naar toe is leuk zo tussen de bergen door, en inmiddels al niet meer onbekend. Naarmate we Riva meer naderen wordt het allengs drukker. Letterlijk veel bedrijvigheid aan de randen van deze plaats. Als we meer naar de boulevard en het haventje rijden wordt het toerisme steeds meer zichtbaar. En daar gaan wij dan ook maar eens even aan meedoen. Het voordeel van een motor is dat je, bijna altijd, op de plek komt waar je écht wilt wezen. Zo ook nu! Afstappen, op slot zetten en nog geen 50 meter naar het water. We duiken meteen de Europese regatta wedstrijden in. Het is een drukte van mensen en boten (4000 serie) die allemaal bezig zijn met de voorbereidingen van de wedstrijd die later die dag gaat volgen. Op een bord lezen we dar Rivan del Garda in het teken staat van de Europese Regatta wedstrijden. Van maart t/m oktober worden er wedstrijden in de meest uiteenlopende klassen gezeild. Vandaag, morgen en overmorgen dus de ‘4000-series’. Als we een stukje doorlopen komen we in die bekende mediterrane sfeer terecht. Mensen langs het water, op het water, in het water. Bootjes die gaan en komen, windsurfers die… alleen maar staan want er is, vooralsnog, bijna geen wind. Het enige wat we doen is een bankje zoeken in de schaduw en een poosje alleen maar zitten en kijken.

Als we later wat gelopen hebben strijken we op één of ander piazzaatje bij de haven neer om een heerlijke Lemon Soda en pizza te bestellen…. vakantie… ??!!

We maken nog een ritje mat de motor langs een prachtig uitzichtpunt en een ‘gletsjermolen’ (gaten in het landschap gevormd in de ver voorgaande eeuwen). Als we in de namiddag op ons (nog) koele kamer komen is het heerlijk om een verfrissende douche te nemen, even te liggen en een wijntje te drinken op het balkon met een koel verfrissend windje….het zou wel eens kunnen gaan onweren…. .

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!